Jive55 Logo | www.jive55.nl. Leer Rock & Roll dansen bij Jive55. Amsterdam

Over Ronald,

 

Als 8 jarige bij Bonel op de Rozengracht op de stoep gezet door mijn moeder om te leren dansen, dat hoorde toen bij de opvoeding. Daar begonnen met Ballroom en Latin, later kwam er een Rock 'n' roll revival in de jaren '80 en begon Bonel met Rock 'n' roll cursussen. Toen deze allemaal 'gedaan' waren heb ik een overstapje gemaakt naar AMS-rock op het Mercatorplein. Als puisterige puber was ik alleen na verloop van tijd het dansscholen wereldje zat en met dansen gestopt. Ik ben wel altijd festivals en feesten blijven bezoeken. Een jaar of 12 geleden heb ik de draad weer opgepakt en ben bij Jive '55 weer begonnen met lessen volgen. Na drie nummers voelde het alsof ik nooit van de dansvloer was geweest! Een aantal jaren geleden daar begonnen met lesgeven aan gevorderden en daar uiteindelijk Charlotte ontmoet, waar ik op de dansvloer gelijk een klik mee had.

Het plaatjes draaien zit er al van kinds af aan in, eerst de plaatjes van mijn ouders gekaapt en zo voor het eerst Elvis en Bill Haley gehoord. Later sparen voor singletjes en dan hele middagen doorbrengen in de platenwinkels. Toen het nog kon zelfs nog wat programma's gemaakt voor enkele Amsterdamse radio piraten en tegenwoordig legaal bij Radio 9. Inmiddels op veel events mijn muziek gedraaid en op woensdag te vinden op de dansvloer bij Jive55, waarvoor ik ook de bands voor de feesten scout.

 

 

website - EMMA Productions / Copyright ©2017 - 2018 : Jive55, Amsterdam

Over Charlotte,

 

Al sinds ik een heel klein meisje ben, houd ik van dansen. En na omzwervingen via streetdance en stijldansen, waarbij de Jive mijn favoriet was, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Jive55 waar ik Rock & Roll leerde. Het voelde als thuiskomen, de stijl, muziek, kleding, feesten en mensen, alles was geweldig! Zeker toen ik na een paar lessen eindelijk een vaste danspartner vond: Ronald! Ik viel met mijn neus in de boter en tijdens de beginnerslessen leerde hij mij al nieuwe en ingewikkeldere trucs. Zo leerde ik heel snel. Na een jaar dansles bij Jive 55 en veel privé oefenen en trainen ben ik gevraagd door de toenmalige eigenaar (Hans) om ook les te gaan geven.

 

Samen hebben Ronald en ik ook verschillende cursussen gevolgd en zijn naar veel dansfeesten geweest.

Toen Hans wilde stoppen met Jive 55 en aan ons vroeg of wij dit wilden gaan voortzetten, twijfelden wij geen moment.

The rest is history...